top of page

klooster St. Benedictusberg Vaals door arch. en dom Hans van der Laan

Bijzondere verstilde ruimte met zeer fraaie lichtval (versterkt door de lichte nevel van wierook die nog in de ruimte hing van de mis die net voor ons bezoek had plaatsgevonden).   Het ingetogen kleur- en materiaal, krachtig vormentaal  geeft  de ruimtes een uniek en uitgesproken karakter.

the Hedgehouse van Wiel Arets Wijlre

 

Schoonheid in de puurheid van het materiaal en vormgeving. Een ‘parel’ van kunst en architectuur in de glooiing van het landschap in Zuid - Limburg.

project De Nollen van Ruud van de Wint Den Helder

Deze plek mag, wat mij betreft, met recht een 'totaal kunstwerk' genoemd worden. Bijzonder fraai samenspel van landschap, bouwwerk, objecten en schilderingen… en dat zo maar in een stukje duinlandschap bij Den Helder.

bruder Klaus Kapel van Peter Zumthor Duitsland

 

Unieke en zeer bijzondere sacrale ruimte! De strenge geometrie van de buitenkant omsluit een vloeiende conische binnenruimte. Hier gaat voor mij  architectuur  voorbij het tastbare van materiaal en vormgeving;  hier raakt voor mij architectuur de ziel.

inspiratie

Op deze pagina geef ik een beeld van bijzondere plekken, gebouwen en exposities die voor mij een belangrijke bron van inspiratie zijn voor mijn werk als architect en vormgever of die voor mij persoonlijk van bijzondere betekenis zijn.

 

BRONVERMELDING 

 

De foto's van de op deze website getoonde kunstwerken  zijn eigen foto's gemaakt tijdens bezoek aan de op deze pagina genoemde locaties.

Het betreft werk van o.a.:

Guido Geelen  (expositie in Hedgehouse)

Juan Munoz (beelden in boom) 

Kurt Gebauer (rennende meisje)

mij onbekend (beeld aan water)

(in beeldentuin Middelheim)

In de menubalken op deze website zijn fragmenten van  foto's verwerkt van het werk van Guido Geelen en Jan Schoonhoven , gemaakt tijdens een van mijn bezoeken in de afgelopen jaren aan het een bezoek aan het Hedgehouse (in 2010 - 2015)

Foto's van de boeken in de Librije Zutphen zijn gemaakt door Jim Forest (Flickr)

 

 

Wil je meer weten over de bijzondere bouwwijze en het ontstaan van deze kapel,

lees dan het artikel:  Voorbij het tastbare (De Architect december 2007)

 

MUDAM Luxemburg

 

Anders dan het op eerste gezicht postmodernistische gebouw deed vermoeden, een héérlijk museum om in rond te dwalen, met mooie kunst en verrassende plekken!

Schiermonnikoog

 

 

De kleuren, de wind, het geluid van de zee en de geur van strand … het is voor mij een ultieme plek om los te laten en op te laden...

beeldentuin Middelheim Antwerpen

 

 

Dwalen door een schitterende beeldenpark, verrast en ontroerd worden, de diversiteit in stijlen en het samenspel en interactie van beeld en natuur, dat is waar wat dit park voor mij bijzonder maakt.

de Librije Zutphen

 

Het is bijzonder om te realiseren dat dit in de 16-de eeuw, meer dan 450 jaar geleden, de eerste 'openbare' bibliotheek is geweest in Nederland; een plek waar ook 'gewone' burgers boeken konden lezen, kennis tot zich nemen en zo zichzelf konden ontwikkelen.   Prachtige leren boek omslagen, die geur van het oude papier… je zou willen dat je ook zelf even in deze boeken mocht bladeren …

bottom of page