ontwerp werkkamer Zwolle Kopiëren

Door de pensionering van de opdrachtgever lag er de uitdaging: twee werkkamers (praktijk en thuis) samenvoegen tot één nieuwe lichte en functionele werkplek thuis. Maatgevend voor het ontwerp was de harde eis van het minimaal benodigde aantal meters boekenkast.

De bestaande werkkamer had een kleine, zware en wat hokkerige uitstraling, mede door de kleur en structuur van de bestaande boekenkast.
In het ontwerp voor de nieuwe werkkamer is het concept van ‘ boekenkast’ losgelaten en vervangen door dat van een ‘boekenwand’. De sterke horizontale belijning, kleurstelling en minimale detaillering geeft rust en brengt licht in de kamer en de wand. Het doorlopen van de belijning overhoeks geeft een krachtig en ruimtelijk effect aan de werkkamer.
Het bestaande markante antieke eikenbureau komt in de nieuwe werkkamer weer volledig tot zijn recht. In materialisering van de kastdeuren wordt ene link gelegd tussen ‘oud’ en ‘nieuw’

locatie:

Zwolle

opdrachtgever:

dhr. J. Groot en mw. N. van der Loos

projectinhoud

interieuradvies en kastontwerp

fase:

ontwerp en realisatie 2013