verbouw boerderij Zwolle

Uitgangspunt van de opgave was de verplaatsing van het wonen in het voorhuis naar ‘wonen op de deel’ vanwege een schitterende ligging aan de rivier. De ruimtelijke aansluiting van het plafond op de kap en het in het zicht laten van de robuuste gebintconstructie zorgt voor herkenbaarheid en verwijzing naar de oorspronkelijke boerderijfunctie van het pand.

De immense afmetingen van de deel én de specifieke eisen van de opdrachtgever zoals : wonen op de kop van de deel en het voorhuis met de entree te havenhaven ( en in te passen als ‘huis voor de kinderen’ waren dermate met elkaar in conflict, dat er geen kwalitatief goed woning te realiseren viel mét een ‘menselijke maat’ en zonder eindeloze gangen.
De oplossing is gevonden in het inkorten van de deel met =/- 7 meter, zodanig dat dit constructie oplosbaar was met de bestaande gebintconstructie en ook zodanig dat er in massa nog een reële boerderijvorm/noklengte zou resteren.

locatie: 

Zwolle

opdrachtgever:

dhr. en mw. M van Helden

project inhoud:

verbouw en interieurontwerp

fase:

gerealiseerd