top of page

prijsvraag nieuwe entree Eusebius Arnhem


Mooie en inspirerende ideeënprijsvraag die St Eusebius heeft uit geschreven voor twee nieuwe entrees in het transept van de kerk. Mijn inzending heb ik zojuist verstuurd.

Voor mij was de kern van de opgave: hoe open je dit gesloten monumentale bouwwerk naar de stad en hoe voeg je iets nieuws toe aan dit groots (letterlijk en figuurlijk) monument van de stad Arnhem?

In mijn inzending zoek ik, door middel van eigentijdse vormgeving en materiaalkeuze, naar een verbinding met de vormtaal van de monumentale gotische kerk: slank, oprijzend lijnspel en sprekende gewelven. Hierdoor doen de nieuwe entreeprotalen, zowel in gevels als in interieur, geen afbreuk aan het monument, maar voegen ze juist ' waarde' toevoegd en maken ze deel uit de altijd doorlopende cyclus van de stad, van 'verleden' naar ' heden' naar ' toekomst'.

#Eusebius #Arnhem #monument #entreeportaal

bottom of page