verbouw boerderij Zwolle

opdrachtgever: 

programma:      

fase:                     

dhr. en mw. M van Helden

verbouw en interieur

ontwerp 2005 en realisatie 2006

1/7
1/1

Uitgangspunt van de opgave was de verplaatsing van het wonen in het voorhuis naar ‘wonen op de deel’ vanwege een schitterende ligging aan de rivier. De bijzondere aansluiting van het plafond op de kap en het in het zicht laten van de robuuste gebintconstructie zorgt voor herkenbaarheid en verwijzing naar de oorspronkelijke boerderijfunctie van het pand.

 

De immense afmetingen van de deel én de specifieke eisen  van de opdrachtgever zoals : wonen op de kop van de deel en het voorhuis met de entree te havenhaven ( en in te passen als ‘huis voor de kinderen’  waren dermate  met elkaar in conflict, dat er geen kwalitatief goed woning te realiseren viel mét een ‘menselijke maat’  en zonder eindeloze gangen.

De oplossing is gevonden in het inkorten van de deel met =/- 7 meter, zodanig dat dit constructie oplosbaar was met de bestaande gebintconstructie en ook zodanig dat er in massa nog een reële boerderijvorm/noklengte zou resteren. 

CONTACT

mail: mariskavanderziel@gmail.com

tel: 06 81 56 35 89

  • Pinterest - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Facebook - White Circle

deze website is gemaakt door: