werkkamer Zwolle

opdrachtgever: 

programma:      

fase:                     

dhr. J. Groot en Mw. N. van der Loos

kastontwerp

ontwerp en realisatie 2013

1/5
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

Door de pensionering van de opdrachtgever lag er de uitdaging: twee werkkamers (praktijk en thuis) samenvoegen tot één nieuwe lichte en functionele werkplek thuis. Maatgevend voor het ontwerp was de harde eis van  het minimaal benodigde aantal meters boekenkast.

 

De bestaande werkkamer had een kleine, zware en wat hokkerige uitstraling, mede door de kleur en structuur van de bestaande boekenkast.

In het ontwerp voor de nieuwe werkkamer is het concept van ‘ boekenkast’  losgelaten en vervangen door  dat van een ‘boekenwand’. De sterke horizontale belijning, kleurstelling en minimale detaillering geeft rust en brengt licht in de kamer en de wand. Het doorlopen van de belijning  overhoeks geeft een krachtig en ruimtelijk effect aan de werkkamer.

Het bestaande markante antieke eikenbureau komt in de nieuwe werkkamer weer volledig tot zijn recht. In  materialisering van de kastdeuren wordt ene link gelegd tussen ‘oud’ en ‘nieuw’