top of page
Markstraat Hengelo - van winkels naar woningen

opdrachtgever: 

programma:      

fase:                     

Artezs ProjectontwikkelingWehkamp

renovatie

schetsontwerp 2015

Leegstand in binnensteden is een steeds groter wordend probleem. Door leegstand verpauperen als eerste de eens levendige en gezellige aanloopstraten naar het kernwinkelgebied. Het is een elkaar versterkend proces van meer leegstand naar vermijding, naar verminderde  omzet, wat leidt tot meer leegstand...  Ook in de gemeente Hengelo is dit zeer actueel met de Markstraat als een triest voorbeeld.

 

In vervolg op een studie naar het revitaliseren van de Marktstraat, heb ik in opdracht van Artezs Projectontwikkeling in 2015 het een ontwerp gemaakt voor de renovatie en omvorming van een gecombineerd winkelpand met wonen op de verdieping naar een volledige woonbestemming.

 

Attractiviteit en uitstraling van de woningen op de begane richting de Marktstraat, om te voorkomen dat een stuk van de staatwand een ‘doodse’ aanblik krijgt. De Markstraat zal de komende jaren een dubbelbestemming gaan krijgen en zowel wonen als kleinschalige winkel/bedrijfspanden mogelijk maken.

 

Alle functie, die horen bij de nieuwe woonfunctie van het blok, zijn gesitueerd op eigen kavel inclusief parkeren, bergingen, buitenruimten etc. De woningen op maaiveld kenmerken zich door een smalle diepe plattegrond over uit 1 laag. De entree en woonfunctie bevindt zich aan zijde Markstraat De woningen op de verdieping zijn ondieper en bestaan uit 2 woonlagen. De ontsluiting middels galerij en de buitenruimte van deze woningen bevinden zich op het dak van de appartementen op de BG.

bottom of page