top of page

 

Ziel in architectuur is architectuur met een menselijke maat en creëert plekken waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen en werken​. 

Architectuur met een ziel is niet iets statisch en afstandelijks, maar juist iets wat je moet gebruiken, beleven en ervaren.

Ziel in Architectuur spreekt door oog voor detail, eerlijk en duurzaam materiaalgebruik en een zorgvuldige inpassing in de omgeving, zowel in massa (compositie) alsook in historie. 

 

Ziel in architectuur ontstaat in nauwe samenwerking met jou als opdrachtgever of met jouw wensen en idealen als de gebruiker, als (vastgoed)eigenaar, ontwikkelaar en bouwer. Samen kunnen we een unieke meerwaarde toevoegen aan een plek, een gebouw of locatie.

 

Heb je (ver)bouwplannen of ben je op zoek naar een creatieve (sparring)partner om je ideeën te visualiseren, vormgeven en realiseren? 

 

bel of mail  voor een kennismakingsgesprek.

 

 

 

 

 

 

Soms kom je op een plek en wordt je aangesproken door de sfeer, een gebouw, een materiaal…  De architectuur heeft een ‘ziel’, het maakt nieuwsgierig, nodigt uit, raakt en inspireert.

 

 

 

 

ARCHITECTUUR

Voor een voormalige schoollocatie in Heerde is het plan gemaakt voor 8 geschakelde woningen.

De start van de bouw is medio 2018

INZENDING PRIJSVRAAG

Het paviljoen is gemodelleerd en vormgegeven vanuit verbinding met de historische binnenstad. Het dak beweegt reageert op en beweegt mee met de golven en de stroming van de IJssel. Het paviljoen is zo op een natuurlijke manier verankerd aan en gesitueerd op de unieke locatie.

INZENDING PRIJSVRAAG

Bij het maken van dit ontwerpconcept voor twee nieuwe portalen van de Eusebius kerk in Arnhem, heb ik mij laten inspireren door de rijzige opgaande lijnen van deze monumentale gotische kerk en haar expressieve en fraaie gewelven.

 - in ontwikkeling - 

Het kantoor is gesitueerd op een fraaie zichtlocatie langs de A32 in de nieuwe kantorencampus van Steenwijk. Voor de locatie geldt een streng en vrij rigide stedenbouwkundig plan. Het voorgeschreven stedenbouwkundige volume van het bebouw is letterlijk toegesneden naar het Programma van Eisen van de opdrachtgever. De scherpe detaillering van de uitsneden en de materiaalkeuze geven het blok een krachtig en sculpturaal karakter.

Voor een grote uitvaaronderneming heb ik een ontwerp gemaakt voor een uitvaartcentrum in Emmen. Het complex ligt in een openbaar groen gebied, waar ook het crematorium is gevestigd en grenst direct aan de begraafplaats . Het gebouw bestaat uit 2 delen. Een langwerpig volume, evenwijdig langs de drukke doorgaande weg en het parkeren, vormt bij wijze van spreken de overgang tussen de drukte van het dagelijks leven en creëert een rustige bezinnings- en afscheidsplek in het groen [...]

In Apeldoorn heb ik het ontwerp gemaakt voor de verbouw en gevelrenovatie van het pand van de C&A. Uitgangspunt in het ontwerp was het bestaande gebouw om te vormen tot een eigentijds en modern winkelpand. maar waarin het oorspronkelijke ontwerp met zijn heldere karakteristiek en gevel opbouw nog steeds duidelijk zou zijn af te lezen.

Voor een particuliere opdrachtgever is het ontwerp gemaakt voor het samenvoegen van 2 woningen van een traditionele 2-onder-1-kap naar één nieuwe en eigentijdse vrijstaande woning. Dit is gerealiseerd door de symmetrie en tweedeling uit de gevels en plattegrond van de woningen te halen [...]

Voor de uitbreidingswijk Duinterpen III van Sneek heb ik het ontwerp gemaakt van 16 geschakelde woningen.

Door het optrekken van de gevel ter plaatsen van één van de kopwoningen en het wegsnijden van het metselwerk bij drie woningen op de begane grond ontstaat een krachtig  en markantblokje met een duidelijke ‘kop’ en ‘staart’. Dit blokje is  als het ware de bouwsteen voor de compositie van alle 16 woningen. Door spiegeling is de ‘haakvorm’ een element dat verbindt dan wel accentueert.

Please reload

tekst architectuur
menubalk
Anker projecten
bottom of page