top of page

 

Ziel in architectuur is architectuur met een menselijke maat en creëert plekken waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen en werken​. 

Architectuur met een ziel is niet iets statisch en afstandelijks, maar juist iets wat je moet gebruiken, beleven en ervaren.

Ziel in Architectuur spreekt door oog voor detail, eerlijk en duurzaam materiaalgebruik en een zorgvuldige inpassing in de omgeving, zowel in massa (compositie) alsook in historie. 

 

Ziel in architectuur ontstaat in nauwe samenwerking met jou als opdrachtgever of met jouw wensen en idealen als de gebruiker, als (vastgoed)eigenaar, ontwikkelaar en bouwer. Samen kunnen we een unieke meerwaarde toevoegen aan een plek, een gebouw of locatie.

 

Heb je (ver)bouwplannen of ben je op zoek naar een creatieve (sparring)partner om je ideeën te visualiseren, vormgeven en realiseren? 

 

bel of mail  voor een kennismakingsgesprek.

 

 

 

 

 

 

Soms kom je op een plek en wordt je aangesproken door de sfeer, een gebouw, een materiaal…  De architectuur heeft een ‘ziel’, het maakt nieuwsgierig, nodigt uit, raakt en inspireert.

 

 

 

 

Image-empty-state.png

16 woningen Duinterpen III Sneek

Het project omvat 4x4 woningen. Door het optrekken van de gevel ter plaatse van één van de kopwoningen en het wegsnijden van het metselwerk bij drie woningen op de begane grond ontstaat een krachtig en markant blokje met een duidelijke ‘kop’ en ‘staart’.

Image-empty-state.png

24 zorg- appartementen Dronten

Het was een project waar betrokken borgondernemers met bevlogen idealen vaak botsten met budgetten en de financiële haalbaarheid. De vasthoudendheid van de zorgondernemer en het tijdens het ontwerp slim maken van keuzes,

Image-empty-state.png

24 zorg- appartementen Emmeloord

Dit woonhuis van September in Emmeloord is een kleinschalig, warm en huiselijk gebouw met 24 appartementen voor ouderen met dementie of een fysieke beperking niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen.

Image-empty-state.png

8 woningen Heerde

Het project betreft 8 geschakelde starterswoningen (2x blok van 4) op een voormalige schoollocatie aan de Emmalaan in Heerde. Beeldbepalende en kenmerkend detail is de gootlijst, die in een lijn doorloopt langs de dakkapellen.

Image-empty-state.png

Tiny SPOT

finalist prijsvraag Tiny House Deventer

Image-empty-state.png

accountants- kantoor Steenwijk

Het kantoor is gesitueerd op een fraaie zichtlocatie langs de A32 in de kantorencampus van de nieuwe uitbreidingswijk van Steenwijk. [...]De scherpe detaillering van de uitsneden en de materiaalkeuze geven het blok een krachtig en sculpturaal karakter.

Image-empty-state.png

nieuw entree Eusebius Arnhem

Bij het maken van dit ontwerpconcept voor twee nieuwe portalen van de Eusebius kerk in Arnhem, heb ik mij laten inspireren door de rijzige opgaande lijnen van deze monumentale gotische kerk en haar expressieve en fraaie gewelven.

Image-empty-state.png

schuurwoning Genne

In het buitengebied van Zwolle, in het buurtschap Genne, heb ik een particuliere woning ontworpen voor Daan en Henriette, die nog een maal hun 'droomhuis' wilden realiseren; een droom die refereerde aan hun voormalige buitenhuis ( een boerenhoeve in midden Frankrijk).

Image-empty-state.png

transformatie C&A Apeldoorn

Voor de C&A heb ik het ontwerp gemaakt voor de verbouw en gevelrenovatie van hun pand in Apeldoorn. Uitgangspunt was het bestaande gebouw te transformeren naar een eigentijds en modern winkelpand, maar gehoud van haar oorspronkelijke karakteristiek.

Image-empty-state.png

uitvaartcentrum Emmen

Het gebouw bestaat uit 2 delen. Een langwerpig volume, evenwijdig langs de drukke doorgaande weg en het parkeren, vormt bij wijze van spreken de overgang tussen de drukte van het dagelijks leven en creëert een rustige bezinnings- en afscheidsplek in het groen.

This is placeholder text. To connect this element to content from your collection, select the element and click Connect to Data.

This is placeholder text. To connect this element to content from your collection, select the element and click Connect to Data.

Anker projecten
bottom of page