ARCHITECTUUR

transformatie C&A Apeldoorn

Voor de C&A heb ik het ontwerp gemaakt voor de verbouw en gevelrenovatie van hun pand in Apeldoorn. Het oorspronkelijk ontwerp van het monumentale pand stamt uit 1956 en kenmerkte zich door een vrij gesloten doosvormige volume van zandkleurige natuursteen op een grotendeels gesloten plint.

Uitgangspunt was het bestaande gebouw te transformeren naar een eigentijds en modern winkelpand, maar gehoud van haar oorspronkelijke karakteristiek. Eindresultaat is een gebouw dat is ontdaan van zijn fletse, zware en gesloten uitstraling. In materialisering is gekozen voor hoogwaardige en duurzame materialen als natuursteen en zink.





locatie:

Apeldoorn

opdrachtgever:

C&A / WPM Planontwikkeling

projectinhoud:

ontwerp en tranformatie winkelpand

fase:

gerealiseerd