top of page

contact

over ...

Onder de noemer ‘ZIEL in ruimte’ houd ik mij bezig met projecten rond (her)inrichting van openbare ruimte en bestaande gebouwen.

 

locatie

 

De openbare ruimte speelt in belangrijke mate een rol of mensen zich thuis voelen bij de plek waar ze wonen, werken of recreëren. Ook op de grote schaal van de openbare ruimte gaat het om gevoelsthema’s zoals menselijke maat, sociale veiligheid en verblijfsklimaat

In de bebouwde omgeving vormt architectuur de fysieke begrenzing van de openbare ruimte. In mijn ruimteconcepten geef ik bewust vorm aan de overgang van de open(bare) ruimte naar de besloten ruimte in een gebouw of bouwblok. Openbare ruimte en architectuur samen krijgen meerwaarde en een unieke identiteit krijgt.

 

leegstand en hergebruik

 

Architectuur geeft de openbare ruimte een gezicht en kleur. Gebouwen weerspiegelen een deel van de historie en geschiedenis van een plek. Om uiteenlopende redenen kunnen gebouwen hun functie verliezen en leeg komen te staan. Dit betekent niet dat ze ‘waardeloos’ zijn. Ze kunnen beschikken over monumentale waarde of zijn nog niet aan einde van hun economische levensduur.

Met hergebruiksstudies en het visualiseren van (her)inrichtingsconcepten ontwikkel ik creatieve oplossingen hergebruik en invulling van leegstaand vastgoed.

 

Ben je op zoek naar een creatieve (sparring)partner of zoek je iemand die je ideeën kan visualiseren en vormgeven: 

 

bel of mail voor een kennismaking. 

Een plek om te wonen of te werken. Een parkje om te spelen en een ruimte om elkaar te ontmoeten. Ruimte staat niet op zich zelf maar in context; context van tijd en fysieke begrenzing. 

 

 

 

 

RUIMTE

Voor Artesz Projectontwikkeling uit Zwolle heb ik het conceptontwerp en visualisatie gemaakt voor het hergebruik van het vm. pand van de bibliotheek in Steenwijk. De locatie van de ‘zorgvilla’ is schitterend gelegen gelegen aan de rand van het centrum en grenzend aan een openbare groene ruimte met een waterloop [...]

Een uitdagende klus voor een particuliere opdrachtgever : een monumentaal bedrijfspand in de binnenstad van Zutphen om te vormen tot een lichte en ruimtelijke atelierwoning. Naast het mnaken van het ontwerp betreft het project ook het begeleiden van de bouwaanvraag (incl bestemmingsplanwijziging) en esthetische begeleiding van zowel het exterieur als inteieur. Medio 2016 wordt gestart met de daadwerkelijke verbouw [...]

 - in ontwikkeling - 

Leegstand in binnensteden is een steeds groter wordend probleem. Door leegstand verpauperen als eerste de eens levendige en gezellige aanloopstraten naar het kernwinkelgebied. Het is een elkaar versterkend proces van meer leegstand naar vermijding, naar verminderde  omzet, wat leidt tot meer leegstand...  Ook in de gemeente Hengelo is dit zeer actueel met de Markstraat als een triest voorbeeld.

Voor het toenmalige hoofdkantoor van de Wehkamp (2009) heb ik een studie gemaakt voor een facelift van de gevel. De bestaande gevel was gedateerd, sterk vervuild en miste de uitstraling die je van een hoofdkantoor van een van de grootste internetwarenhuizen mag verwachten.

Door Dutch Architectural Photographers ben ik gevraagd als gastexposant mee te exposeren op hun jaarlijkse expositie. In 2012 was het thema van hun expositie: USEFULL PLACES – het onbelichte belicht. Mijn inbreng in de expositie bestond uit een project dat ik in Apeldoorn heb gerealiseerd rond thema van LEEGSTAND in de fase tussen dat een gebouw zijn functie heeft verloren en het moment dat een nieuwe ontwikkeling van start gaat: de spreekwoordelijke TUSSENTIJD [...]

Please reload

tekst ruimte
menubalk
Anker projecten
bottom of page